torsdag 12 mars 2009

Korrläs alltid din bruksanvisning

Monterade vår nya crosstrainer igår, vilket gick oväntat smidigt. Det blev dock lite Ikea-drama när vi skulle frakta in den från vardagsrummet till sovrummet. Ni vet sådär när man har väldigt olika uppfattning om hur man hanterar en otymplig pryl på bästa sätt. Det slutade med att jag stängde in Simon i sovrummet. Men i alla fall. Det gick ganska bra ändå.

En sak som däremot gjorde mig smått konfunderad var när jag skulle läsa de medföljande säkerhetsföreskrifterna. Här är några exempel (Tips: Läs högt):
  • Den elliptiska tränaren kan bara hålla i takt om man examinerar det regelbundet. Ersätt bristfälliga komponenter omedelbart.
  • Hålla oförmögna barnen borta från den elliptiska tränaren alltid.
  • Den elliptiska tränaren skulle inte användas av personer som är över 120 kg.
  • Var i lämpliga kläder och idrottsskor när du träna; Ta på sig inte loss kläder eller juveler som kanske fastnar i rörande maskinen.
  • Kröka inte din rygg när du använder den elliptiska tränaren, försök att behålla din rygg rakt.
  • Om du känner plågsam eller yrsel när du tränar, stoppar genast och har en rast.

Hmmm... det är nåt som inte riktigt stämmer här... jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men...

Note to self: Använd inte Google Translate för att översätta säkerhetsinstruktioner för större maskiner som det nog kan vara ganska lätt att skada sig på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha. Måste ju varit någon som inte alls kan svenska som skrivit instruktionsboken. Hur svårt kan det vara att hyra en person i några timmar som får kolla igenom iaf det viktigaste? Nu framstår företaget som puckon.